ممدوح السروى نائب المدير
عدد المساهمات : 1075 نقاط : 6279 تاريخ التسجيل : 25/05/2011 العمر : 63
| موضوع: طريقة عمل الفريسكا أو الشريك الأربعاء أبريل 10, 2013 7:29 pm | |
|
- [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- وقت التحضير: 60 دقيقة
- وقت الطهي: 20 دقيقة
- المقادير:
كيلو دقيق مخبوزات
كوب لبن
كوب سكر
كوب زيت
كيس بودر وفانيليا
قطعة خميره بيره
عدد 1 صفار بيضه
مقدار سمسم وسكر
مقدار عجوه للحشو
معلقة محسن خبز
- التحضير:
1-ونضيف المكونات على بعضها ونقلب كويس ولو الخليط احتاج شويه ميه نضيف شويه مايه دافيه لحد ما العجينه تلم وتبقه متماسكه ولا تلزق في اليد
2- نغطى العجين ونسيبه يخمر ساعتين
3- نبدا فى تشكيل العجين ناخد قطعه عجين
ونعمل الورده
ناخد عجينه ونبرمها كدا ونضع عليها العجوه
4-نقفل العجين ونبرمها ونلفها على شكل دايره
5-ونقطع الحرف بالسكين ثم نضع السمسم على الوجه
6-نعمل الكعكه
ناخد قطعه عجين ونبرمها ونلفها كعكه
7-نعمل الضفيره ناخد ثلاث قطع عجين ونبرمهم
ثم نضفرهم
7-وندهن الوجه بالبيض ونضيف السكرعلى الوجه
- الطبخ:
ويدخل الفرن على درجه حراره200 لمدة 20 دقيقة
| |
|
امين مراقب عام
عدد المساهمات : 1934 نقاط : 7810 تاريخ التسجيل : 27/05/2011 العمر : 38
| موضوع: رد: طريقة عمل الفريسكا أو الشريك الأربعاء أبريل 10, 2013 8:08 pm | |
| بارك الله فيك اخي على المجهود الطيب | |
|