لؤلؤة قلب المحيط
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
لؤلؤة قلب المحيط


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 دجاج خطييييييير

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
سيدتي العربية
قلب مجتهد
قلب مجتهد



انثى
عدد المساهمات : 60
نقاط : 4812
تاريخ التسجيل : 02/07/2011
العمر : 59

دجاج خطييييييير  Empty
مُساهمةموضوع: دجاج خطييييييير    دجاج خطييييييير  I_icon18الثلاثاء يناير 03, 2012 9:08 pm

Very Happy

المقادير:
سبعة ملاعق زبدة
فصين توم مدقوق
ملعقتين توم مقدّح
1/2ملعقة كسبرة
ملعقة فلفل
3 بيضات
ربع كيلو دقيق
ربع كيلو قرقوش ناعم
كمية مناسبة من الملح
زيت تحمير كمية مناسبة برضو
أربعة قطع صدور دجاج بدون عضم أو جلد.
توضع البهارات كلها في الزبدة وتخلط مع بعضها في إناء واحد، وتتلف بشكل طولي ثم توضع في الفريزر لمدة نص ساعة، عشان الزبدة تتجمد والخلطة تتماسك.
بنفرد قطع صدور الدجاج بالسكين عشان تبقى طويلة ومفرورة.. بعدين نرشها بحبة ملح وفلفل وكسبرة.. بعدين نجيب الخلطة بتاعة التوابل والزبدة نختها في قطع صدور الدجاج ونلفها تاني
بعد داك نقلّب قطع صدور الدجاج في الدقيق والبيض والقرقوش بالترتيب.. بعدين نرجعها تاني الفريزر لمدة عشرة دقايق إلى ربع ساعة عشان تتماسك الزبدة مرة تانية
بعدين نجيب أسنّ سكين موجودة ونقطّع صدور الدجاج بحشوتها الجواها قطع صغيرة.. بعدين نخت زيت التحمير في حلة (ما طوّة.. عشان قطع الدجاج تغطس فيهو) نسخن الزيت بعدين نرمي فيهو قطع الدجاج ونحمرها لغاية مايبقى لونها ذهبي.. وبالهنا والشفا.. خطييييييرة.. القرقوش بيعمل قشرة خفيفة كدة لونها ذهبي وطعم الدجاج مع الزبدة حاجة عجيبة

منقوول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دلع
قلب سوبر ستار
قلب سوبر ستار
دلع


انثى
عدد المساهمات : 1005
نقاط : 6100
تاريخ التسجيل : 25/05/2011
العمر : 35
الموقع : http://dalla.ahlamontada.com/

دجاج خطييييييير  Empty
مُساهمةموضوع: رد: دجاج خطييييييير    دجاج خطييييييير  I_icon18الجمعة يناير 06, 2012 4:20 pm

مكونات شهية جدااا
شكرااا لك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
دجاج خطييييييير
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
لؤلؤة قلب المحيط :: منتدى الجمال والاناقه :: منتدى اكلات ومشروبات-
انتقل الى: